Om bloggen

Bitar ur ett liv består som namnet antyder av lösryckta minnen, längre berättelser och kortare anekdoter som tillsammans utgör någon form av DNA, där kromosomerna bytts ut mot pixlar och polygoner. Helt enkelt självbiografiska texter med tv- och datorspel i fokus.

Jag som skriver bloggen (och donerar pixelkromosomerna) heter Daniel Åsenlund och har spelat sedan julen 1988, då ett NES med Ice Climber och Rad Racer låg under granen (en del av er kanske känner igen mig som Oregondanne på gamla Loading). Gick vidare till SNES och upptäckte sedan peka-och-klicka-genren och en hel värld av storydrivna PC-äventyr. För att sedan återvända till tv-spelen med Wii, Switch och nu PS4 för att sluta cirkeln. Men här reser vi för det mesta tillbaka till 80- och 90-talet. Då inte bara spelkulturen utan även jag formades.

Till vardags jobbar jag som översättare, filmare och artikelskribent, framför allt på engelska i tidningar som The Japan Times och Metropolis Magazine. Jag har även publicerat ett par noveller i Eastlit Journal. Mer om allt detta på min engelska hemsida och Dannes Japanblogg (som jag förde under mina år i Japan och Korea 2007-2013).

För här pratar vi bara om spel. Så skruva i antennsladden, koppla in floppydisken och välj minne med programvalsknappen, så kör vi.

Födelsedagskalas framför NES:et i Sörskogen, ca. 1990.

Logga och banner av Patrik Jonsson (@knastret) ↑